Вибух на Грушевського: слідчі відпрацьовують версію замаху

Вибух на Грушевського: слідчі відпрацьовують версію замаху

Укрінформ
Слідство відпрацьовує кілька версій вибуху на вулиці Грушевського у Києві, внаслідок якого постраждало троє людей.

Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

“Органом досудового розслідування на даний час відпрацьовується кілька версій скоєння злочину, серед яких замах на життя військовослужбовця через професійну діяльність, а також вчинення злочину з хуліганських мотивів”, - йдеться в повідомленні.

За даними прокуратури, в рамках провадження оперативними підрозділами встановлюються свідки та очевидці події, досліджуються записи з камер відеоспостереження, що розташовані на прилеглій до місця злочину території. До розслідування також залучені співробітники Служби безпеки України, зазначається в повідомленні.

“Досудове слідство триває”, - підкреслили у відомстві, нагадавши, що його проводить слідче управління Головного управління Нацполіції в Києві під процесуальним керівництвом прокуратури Києва.

Як повідомлялося, вибух на вулиці Грушевського між будівлею Кабміну і стадіоном «Динамо» ім. Лобановського стався 24 серпня після параду з нагоди Дня Незалежності. Постраждали троє людей.

Генпрокурор Юрій Луценко зазначав, що невідомі кинули вибуховий пристрій в автомобіль з українськими військовими, однак він відскочив від авто і розірвався, поранивши цивільних.

Поранені є родичами Героя України Валерія Чибінєєва.

Читайте також: Луценко: на Грушевського хотіли підірвати вантажівку з військовими

За фактом злочину було внесено відомості до ЄРДР з попередньою кваліфікацією ч. 2 ст. 15, п. 5 ч. 2 ст. 115 КК України (замах на умисне вбивство небезпечним для життя багатьох осіб способом).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-