Закупівля ліків через міжнародні організації на 40% дешевша - Супрун

Закупівля ліків через міжнародні організації на 40% дешевша - Супрун

Укрінформ
За результатами аудиту, проведеного Рахунковою палатою, закупівлі ліків та лікарських засобів через  ПРООН, ЮНІСЕФ та Crown Agents визнано економічно ефективними.

Про це в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун сказала на засіданні уряду в середу, 23 серпня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Рахункова палата визнала економічно ефективними закупівлі через міжнародні організації. Економія склала до 40% і різниця в цінах - до 26 разів, порівняно з цінами  2014 року на деякі позиції", - сказала Супрун.

Читайте також: Медична реформа має бути ухвалена восени - Гройсман

Вона зазначила, що висновки Рахункової палати збігаються з висновками СБУ про рівень корупції у 40% при проведенні закупівель ліків через Міністерство охорони здоров'я у попередні роки. Така ситуація призвела до того, що в лікарнях пацієнти не могли отримати безкоштовні ліки, незважаючи на проведення процедур закупівель, зриву тендерів по окремих закупівлях, зриву строків закупівель і постачань ліків та лікарських засобів. Відповідно все це позначилося і на рівні захворюваності та тривалості життя українців. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-