День Незалежності стає більшим святом, ніж Різдво – Порошенко

День Незалежності стає більшим святом, ніж Різдво – Порошенко

Укрінформ
День Незалежності України - державне свято України, яке відзначається щороку 24 серпня, відтепер має особливе значення для українців.

Про це Президент України Петро Порошенко сказав, відкриваючи корпус дитячої обласної лікарні у м. Кропивницькому Кіровоградської області, де він перебуває з робочим візитом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«День Незалежності рік від року стає дедалі більшим святом, вже навіть більш важливим, ніж Новий рік, Різдво та Воскресіння. Тому що він знаменує повторне наше народження, воскресіння наших мрій та новизну нашої держави», - сказав Порошенко.

Читайте також: У Кличка розповіли, як столиця святкуватиме День Незалежності

За його словами, за останній рік в Україні сталися надзвичайно важливі події - 11 червня 2017 року українці отримали право на безвізовий режим з ЄС. Попри шалені зусилля РФ не допустити ратифікації угоди між України та Євросоюзом, цей документ був ратифікований, додав Президент.

«Крім того, 26 рік Незалежності важливий тим, що ми подолали глибоку кризу, спричинену війною. Це не просто війська Росії на фронті, це не просто постачання надсучасної зброї. Це - закриття російських ринків, закриття замовлень для українських виробництв, це торговельна війна, терористичні операції на нашій території, підготовлені терористами, яких готують у Ростовській, Курській, Білгородській та інших областях. Ми подолали ці виклики», - наголосив Глава держави.

За словами Порошенка, влада після блокування Росією у зв'язку з окупацією Криму та частини Донбасу, змогла забезпечити відновлення економічного зростання. «І вже п’ять кварталів поспіль Україна демонструє економічне зростання. Кардинальним чином внаслідок детінізації та боротьби з корупцією зросли надходження до державного бюджету, які дозволили спрямувати частину коштів не лише на обороноздатність, а і на підвищення соціальних стандартів», - сказав Президент.

Він переконаний, що позитивну динаміку вдасться зберегти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-