Священикам УПЦ МП не забороняли служити капеланами - Нацгвардія

Священикам УПЦ МП не забороняли служити капеланами - Нацгвардія

Укрінформ
У Національній гвардії України заявляють, що діяльність священиків УПЦ Московського патріархату на капеланській службі не заборонена. Проте на територію військових частин можуть бути недопущені священики релігійних організацій, центри яких знаходяться на території країни-агресора.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці Національної гвардії у Фейсбуці

«Наказом МВС затверджено Положення про службу військового духовенства (капеланську службу) у Національній гвардії України, проте не заборонено, як подають у деяких ЗМІ, діяльність священиків УПЦ Московського патріархату», - сказано в повідомленні.

У Нацгвардії пояснюють, що «йдеться про те, що на територію військових частин можуть бути недопущені священики тих релігійних організацій, центри яких знаходяться на території країни-агресора».

Окрім того, посилаючись на статтю 35 (Кожен має право на свободу слова і віросповідання) Конституції України, зазначають, що "жоден нормативного-правовий акт не забороняє і не обмежує військовослужбовців Нацгвардії у свободі світогляду та віросповідання, свободі сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати жодної, безперешкодно відправляти одноосібно чи колективно релігійні культи та ритуальні обряди, вести релігійну діяльність».

Читайте також: Мінкульт закликає УПЦ МП припинити співпрацю з бойовиками на Донбасі

Як повідомлялося, сьогодні деякі ЗМІ інформували про те, що в українській армії заборонили діяльність капеланів УПЦ МП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-