ФСБ за останній час затримала 12 екс-військових ЗСУ - Генштаб

ФСБ за останній час затримала 12 екс-військових ЗСУ - Генштаб

Укрінформ
Генштаб повідомляє про затримання ФСБ РФ за останній час 12 колишніх військовослужбовців Збройних Сил України.

Такі дані повідомив кореспондентові Укрінформу заступник начальника управління зі зв'язків з громадськістю ВСУ Юзеф Венсковіч.

"Останнім часом 12 громадян України, які проходили службу в ЗС України, затримано ФСБ РФ. Їм висунуті обвинувачення щодо шпигунства, організації диверсій тощо. Переважна більшість затримана у Криму", - зазначив представник Генштабу.

Відповідаючи на запитання щодо затримання "диверсійної групи", яку очолював військовослужбовець Сил спецоперацій Головного управління розвідки Міноборони України, Венсковіч зауважив, що державна установа повідомлення фейкових новоутворень не коментує.

Читайте також: СБУ назвала фейком затримання "українських диверсантів" у Донецьку

Водночас він зауважив, що ретельний перегляд відео дає можливість зрозуміти, що це постановочна відеозйомка. Як приклад, Венсковіч навів те, що у затриманого взуття без шнурків, крім того, видно, що затримання відбувалось навесні, і т.д.

Раніше СБУ повідомило, що не має жодного відношення до фігурантів фейкових новин російсько-терористичних угруповань, які створюються для залякування населення тимчасово окупованих та анексованих територій країни.

Як повідомляв Укрінформ, на сайті "МДБ ДНР" з'явилося повідомлення про затримання "підготовленої українськими спецслужбами" диверсійної групи, яку очолював "військовослужбовець 8-го полку Сил спеціальних операцій Головного управління розвідки Міноборони України (м.Хмельницький)" Олег Сугерей. Як стверджують бойовики, "диверсанти" готувалися підірвати телевежу в Петровському районі Донецька.

На сайті "МДБ ДНР" також викладено відео зі "свідченнями" затриманого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-