Об'єкти в Україні “мінує” громадянин РФ та Ізраїлю під “кришею” ФСБ — InformNapalm

Об'єкти в Україні “мінує” громадянин РФ та Ізраїлю під “кришею” ФСБ — InformNapalm

Укрінформ
Десятки телефонних дзвінків про “замінування” державних установ та критичної інфраструктури України здійснив мешканець Новосибірська, громадянин РФ та Ізраїлю Олександр Аксіненко.

Про це повідомляє міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm із посиланням на викрите хактивістами UCA і КіберХунти листування російського телефонного "терориста".

“Багато повідомлень про замінування надходило з території Росії. Один з найактивніших телефонних терористів – мешканець Новосибірська, громадянин Російської Федерації та Ізраїлю Олександр Аксіненко. Він не приховує свою діяльність і навіть розповідає про теракти публічно. Телефонний терорист впевнений у своїй безкарності, адже після обшуків у його квартирі в 2014 за запитом СБУ по статті 205 УК РФ він отримав від співробітників ФСБ Росії тільки усне заохочення з рекомендацією “працювати в тому ж дусі”, - йдеться у публікації.

Читайте також: Поліція не знайшла вибухівку в столичному готелі

Зазначається, що Аксіненко розповідає, що після обшуків ФСБ у нього “відбулися цікаві та змістовні бесіди з різними людьми, стурбованими тим, що відбувається в сусідній державі”, проте деталі бесід – “державна таємниця”.

Викрите хактивістами UCA і КіберХунти листування Аксіненка дає більше інформації: телефонний терорист отримав карт-бланш на свою діяльність у ФСБ Росії.

Також у поштовій скриньці були й копії паспортів Аксіненка - як громадянина РФ, та як громадянин Ізраїлю.

Окремо зазначається, що телефонний "мінер" дуже активний в плані розсилання погроз: “Пошук по дампах викритого Українським кіберальянсом листування терористів показав, що Аксіненко навіть надсилав зі спеціально створеної окремої пошти (poroshenko.petr1@mail.ru) анонімні листи в СБУ та інші структури. У листах він заявляв, що особисто керував підривами автомобілів і замахами на українських силовиків: заступника начальника відділу контррозвідки управління СБУ Донецької області полковника Олександра Хараберюша (загинув 31 березня 2017), співробітника СБУ полковника Юрія Возного (загинув 27 червня 2017) і співробітника ГУР МО України полковника Максима Шаповала (загинув 27 червня 2017). У листах він навіть погрожує сім’ї екс-голови СБУ Валентина Наливайченка, якого досі вважає “найголовнішим”.

Під час розслідування волонтерами InformNapalm було встановлено, що ФСБ РФ взяла під протекцію діяльність телефонного "мінера", який постійно погрожує підірвати об’єкти української інфраструктури.

“Керівництво Російської Федерації зацікавлене підтримувати терористичну діяльність проти України, тому не робить нічого, щоб зупинити таку протиправну діяльність. Але як на цю активність відреагує Ізраїль, адже Аксіненко також громадянин і цієї держави? Спецслужби Ізраїлю відомі своєю жорсткою позицією щодо терористів. Напевно, не може і не повинна людина, яка постійно погрожує терактами в Києві, спокійно відвідувати заходи Ізраїльського культурного центру в Новосибірську при Посольстві Ізраїлю”, - зазначають в InformNapalm.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-