Справа про держзраду: адвокат Януковича просить

Справа про держзраду: адвокат Януковича просить "викреслити" з доказів лист до Путіна

Укрінформ
Оболонський районний суд Києва оголосив перерву до 15 серпня у розгляді справи по суті за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді.

Відповідне рішення у четвер оголосив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Перерва до 15 серпня, на 14:00", - сказав Дев'ятко.

На наступному засіданні планується провести допит екс-постпреда України при ООН Юрія Сергеєва, який був присутній на засіданні Радбезу ООН від 3 березня 2014 року, де постпред РФ при ООН Віталій Чуркін показав фотокопію листа Януковича до президента РФ Володимира Путіна з проханням ввести війська в Україну.

У четвер суд розглянув низку доказів, серед яких - протокол огляду сайта президента РФ, на якому було виявлено текст звернення Президента РФ Володимира Путіна до Ради федерацій РФ з питання надання дозволу на використання Збройних сил РФ на території України, відеозапис засідання Ради федерацій РФ, на якому було підтримано це звернення і проголосовано за надання цього дозволу, протокол огляду сайту Ради федерацій РФ, на якому було розміщено ухвалену постанову від 1 березня щодо дозволу на введення військ в Україну.

Суд також дослідив стенограму засідання Ради безпеки ООН від 1 березня 2014 року, де виступив тодішній екс-постпред України, стенограму засідання і частину відеозапису засідання  РБ ООН від 3 березня 2014 року, на якому постпред Росії при ООН зачитував звернення Януковича до Путіна з проханням ввести війська в Україну "для відновлення миру і порядку на Україні" і продемонстрував фотокопію цього звернення.

Було досліджено також звернення Чуркіна щодо визнання листа Януковича до Путіна офіційним документом ООН.

На судовому засіданні досліджено і частину відеозапису з прес-конференції Путіна від 4 березня 2017 року, коли президент РФ говорив про введення військ ЗС РФ на територію України.

Читайте також: Держзрада Януковича: суд перейшов до стадії дослідження доказів

Щодо кожного доказу держзахисник Януковича Віталій Мешечек подавав клопотання до суду про визнання їх недопустимими. Суд долучив ці клопотання до матеріалів справи, а головуючий суддя Владислав Дев'ятко зазначив, що суд дасть належну оцінку всім доказам у нарадчій кімнаті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-