Парад до Дня Незалежності: у Міноборони розповіли про “родзинки”

Парад до Дня Незалежності: у Міноборони розповіли про “родзинки”

Укрінформ
Українців на параді на День Незалежності, який пройде у Києві 24 серпня, очікує багато сюрпризів, пов'язаних з історією та традиціями Українського війська часів Армії Української Народної Республіки.

Як повідомили кореспондентові Укрінформу в прес-службі Міністерства оборони, по Хрещатику пройде група прапороносців у новій церемоніальній формі з бойовими прапорами війська Української Народної Республіки.

"Вони вперше вийдуть із прапором Першого Українського козацького полку імені Богдана Хмельницького, який у 1917 році брав участь у параді на вулиці Хрещатик. На параді також пронесуть бойовий прапор Третьої Залізної стрілецької дивізії Армії УНР", - розповіли у прес-службі.

Зведений духовий оркестр виконає запорізький марш для урочистих військових подій, написаний композитором Миколою Лисенком, який використовувала Армія Української Народної Республіки.

Очікується, що військовим підрозділам офіційно буде присвоєно імена історичних постатей, зокрема, полковника Армії УНР та засновника ОУН Євгена Коновальця, гетьмана Івана Виговського, Короля Данила Галицького.

Читайте також: Генштаб показав репетицію параду з висоти пташиного польоту

На урочистому військовому параді до Дня Незалежності цьогоріч на Майдані Незалежності візьмуть участь понад 4,5 тис. українських військовослужбовців. В пішому марші братимуть участь близько 3100 осіб і ще півтисячі - учасники військових оркестрів.

Крім того, за планом, участь у марші візьмуть резервісти з АТО, а також члени країн-партнерів. У параді буде задіяно близько 70 одиниць військової техніки. З них 25 одиниць абсолютно нових зразків техніки, розробленої на українських заводах. Решта техніки - модернізована.

В урочистих заходах візьмуть участь військові підрозділи від близько 10 країн Північноатлантичного Альянсу та Грузії.

На параді військовослужбовці роти Почесної варти продемонструють оновлені зразки форми. Військовослужбовці Національної гвардії України також продемонструють нову форму одягу, створену з урахуванням світових трендів.

24 серпня в місті Київ на вулиці Хрещатик та Майдані Незалежності відбудеться парад військ та показ зразків озброєння і військової техніки Збройних сил України. Передбачено проведення урочистостей за участю керівництва держави, борців за незалежність України у ХХ столітті, учасників антитерористичної операції, громадських об'єднань і релігійних організацій, діячів науки та культури. Відбудеться покладання квітів до пам'ятників, пам'ятних знаків та місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України, загиблих учасників Революції Гідності та антитерористичної операції на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-