Дзвінки із зони АТО: рішення прийматимуть “за обставинами”

Дзвінки із зони АТО: рішення прийматимуть “за обставинами”

Укрінформ
Командирам Збройних сил України буде дозволено самостійно приймати рішення щодо можливості користування їхніми підлеглими мобільними телефонами в зоні АТО.

Про це сказав сьогодні на брифінгу начальник Військ зв'язку ЗСУ, начальник Головного управління зв'язку та інформаційних систем Генерального штабу ЗСУ генерал-майор Володимир Рапко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щоб не порушувати права людини, ми дозволили командирам залежно від ситуації самим ухвалювати рішення, можна чи не можна користуватися мобільним телефоном підлеглим у зоні АТО», - сказав Рапко.

Як пояснив генерал-майор, небезпека у тому, що коли щоранку о 8 годині 120 телефонів зазвичай збираються в одному місці, ворог розуміє, «що це або сніданок, або якийсь брифінг і може надати команду (на ураження - ред.)».

Читайте також: За добу один боєць загинув від кулі снайпера, двоє поранені у Талаківці

Водночас він зазначив, що користуватися телефонами в зоні АТО, з одного боку, і можна, проте трапляються непередбачувані випадки, і тому переважна більшість командирів забороняє підлеглим користуватися мобільними, щоб зберегти їхнє життя і здоров'я.

На думку Рапка, треба проводити роботу з підлеглими, аби вони розуміли, що мобільними можна користуватися лише у термінових окремих випадках. Крім того, він зауважив, що з будь-якого місця, з будь-якого телефона в зоні АТО безкоштовно можна набрати будь-який міський чи міжміський телефон оператора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-