Уряд за жодних обставин не підніме пенсійний вік - Гройсман

Уряд за жодних обставин не підніме пенсійний вік - Гройсман

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявляє, що пенсійна реформа передбачає запровадження абсолютно прозорих і однакових для всіх умов виходу на пенсію.

Про це глава уряду написав на своїй сторінці у Facebook.

«Ми встановимо чесні абсолютно прозорі і однакові для всіх умови виходу на пенсію. Ми ліквідуємо дефіцит Пенсійного фонду, аби забезпечити ресурс для подальшого зростання пенсій», - запевнив Гройсман.

Глава уряду зазначив, що метою реформи є також відновлення соціальної справедливості для людей похилого віку, можливість забезпечити гідну старість нинішній молоді.

Читайте також: Гройсман сказав, хто пізніше виходитиме на пенсію

Він нагадав, що за пенсійну реформу у першому читанні проголосувало 282 народних депутати, представники більшості депутатських груп і фракцій, а також частина незалежних депутатів.

«Я дуже вдячний усім, хто підтримав наш законопроект, тому що тільки спільно ми зможемо відновити справедливість стосовно мільйонів наших пенсіонерів. Тоді я пообіцяв допрацювати реформу разом з усіма зацікавленими сторонами. І ми готові до будь-яких конструктивних пропозицій», - підкреслив Прем’єр-міністр.

Але, зауважив Гройсман, уряд має декілька базових принципів, від яких не відійде за жодних обставин. “Реформа буде проведена без підняття пенсійного віку. Вже від жовтня має бути збільшено пенсії для 9 млн пенсіонерів і скасовано нечесний податок на пенсії для працюючих пенсіонерів. Надалі пенсійні виплати будуть перераховуватись автоматично”, - підкреслив Прем'єр-міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-