Гройсман сказав, хто пізніше виходитиме на пенсію

Гройсман сказав, хто пізніше виходитиме на пенсію

Укрінформ
Проведення пенсійної реформи не передбачає підвищення пенсійного віку, а пізніше виходитимуть на пенсію лише ті громадяни, які не мають необхідного страхового стажу.

Про це Прем’єр-міністр Володимир Гройсман написав у Facebook.

"Підняття пенсійного віку не буде. Цю позицію наш уряд відстояв в переговорах з МВФ, ця позиція закладена в основу пенсійної реформи. По досягненню 60 років людина зможе вийти на пенсію. Разом з тим, ми ліквідуємо "зрівнялівку", коли розмір пенсії практично не залежить від кількості відпрацьованих років", - зазначив Гройсман.

Він нагадав, що нині, аби вийти на пенсію, достатньо мати 15 років страхового стажу. Тобто, якщо людина почала працювати в 25 років, вже в 40, за нашими законами, вона може звільнитися з роботи і очікувати на пенсію. А в 60 років почне отримувати майже таку ж саму пенсію, як і той, хто пропрацював 30-40 років.

"Ми збільшили страховий стаж, необхідний для оформлення пенсії, до 25 років. Якби було підняття пенсійного віку, всі, незалежно від кількості стажу, мали б виходити на пенсію в 63 або в 65 рокі", - наголосив Прем’єр-міністр.

Читайте також: Гройсман наполягає: Рада має ухвалити пенсійну реформу у вересні

Натомість, додав він, після реформи пізніше виходитимуть на пенсію лише ті, хто не має необхідної кількості стажу. "І це принципова різниця. В наступному році виходитимуть на пенсію люди 1958 року народження. Попередні розрахунки показують, що до 90% з них добросовісно працювали усе своє життя і мають необхідний стаж і навіть більший. Тобто, переважна більшість 60-річних українців зможуть без жодних проблем оформити пенсію за віком. Що стосується тих відсотків, кому з якихось причин забракне років стажу, то у них буде можливість або ще рік-два попрацювати, або ж отримати допомогу від держави, але не з Пенсійного фонду", - пояснив глава уряду.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів 22 червня вніс на розгляд Верховної Ради пакет законопроектів, які стосуються проведення пенсійної реформи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-