Вступна кампанія: опівдні мають оприлюднити списки студентів-бюджетників

Вступна кампанія: опівдні мають оприлюднити списки студентів-бюджетників

Укрінформ
У понеділок, 7 серпня, вищі навчальні заклади до 12 години повинні оприлюднити списки вступників, зарахованих на бюджетну форму навчання.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства освіти та науки.

"Зарахування вступників за державним або регіональним замовленням проводиться до 12 години дня 7 серпня – відповідні накази формуються в ЄДЕБО, а списки зарахованих оприлюднюються на інформаційних стендах приймальних комісій та сайтах ВНЗ", - йдеться у повідомленні.

Також 7 серпня виші повинні поінформувати держзамовника про кількість вакантних місць у розрізі спеціальностей, спеціалізацій та конкурсних пропозицій. МОН рекомендує створити для кожної конкурсної пропозиції реєстри осіб, які можуть претендувати на переведення на бюджетні місця, та оприлюднити їх на сайтах ВНЗ та стендах приймальних комісій.

Читайте також: Вступна кампанія пройшла без зривів, але була проблемною - Гриневич

Переведення на вакантні місця держзамовлення мають відбутися не пізніше 18 серпня.

МОН звертає увагу, що претендувати на вакантні місця держзамовлення можуть лише ті, хто зарахований на навчання на відповідну конкурсну пропозицію на контрактній основі. Крім того, вони не повинні були отримувати рекомендації до зарахування на місця держзамовлення.

Зарахування на контрактну форму навчання проводиться до 30 вересня.

Як повідомлялося, з 29 червня по 26 липня в Україні тривала вступна кампанія до вищих навчальних закладів. За її підсумками рекомендації до зарахування на місця державного замовлення отримали 60 тисяч 925 вступників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-