Вступна кампанія пройшла без зривів, але була проблемною - Гриневич

Вступна кампанія пройшла без зривів, але була проблемною - Гриневич

Укрінформ
Цьогорічна вступна кампанія до вищих навчальних закладів відбулася у відведені строки, але мали місце проблеми із її проведенням.

На цьому наголосила у розмові з журналістами  міністр освіти і науки Лілія Гриневич, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зриву вступної кампанії і графіку вступної кампанії немає. Але ця вступна кампанія була проблемна», - повідомила міністр. 

Гриневич пояснила, що основна проблема була пов'язана з коротким терміном на запровадження нового програмного забезпечення. 

Читайте також: Гриневич обіцяє врахувати у майбутньому технічні проблеми з "Інфоресурсом"

Вона нагадала, що раніше таке програмне забезпечення, яке обслуговує Єдину державну базу освіти із великою кількістю персональних даних на студентів, абітурієнтів, викладачів обслуговувалася єдиною фізичною особою і знаходилося в приватній власності «і нам необхідно було створити програмне забезпечення, яке б знаходилось в державній власності».

Разом із тим Гриневич наголосила, що незручності в частині подачі документів абітурієнтами і роботи приймальних комісій мали місце лише в першій половині кампанії.

«Але потім, до кінця вступної кампанії, ми повністю вирівняли ситуацію», - підкреслила міністр. 

Вона додала, що скарг на те, що хтось не встиг подати документи, не зафіксовано. 

Міністр наголосила, що вступна кампанія відбулася і всі абітурієнти отримають результати в свій особистий кабінет. Ці результати, за її словами, є «достовірні, вони відповідають дійсності».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-