Звання Герой України отримали 10 десантників

Звання Герой України отримали 10 десантників

Укрінформ
З початку російської агресії звання Герой України та найвищу державну нагороду - орден "Золота Зірка" - присвоєно 10 десантникам, чотирьом з яких - посмертно. 

Про це повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Найвищі державні нагороди – ордени "Золота Зірка" - уже знайшли своїх Героїв. Почесне звання Героїв України присвоєно десятьом десантникам: Ігор Брановицький (посмертно), Ігор Герасименко, Михайло Забродський, Ігор Зінич (посмертно), Іван Зубков (посмертно), Андрій Ковальчук, Олександр Порхун, Тарас Сенюк (посмертно), Андрій Ткачук, Валерій Чибінєєв. Схиляємо голови перед пам’яттю загиблих у боях за Батьківщину і вітаємо з професійним святом "крилатих піхотинців", - сказав Лисенко.

Він наголосив, що українські десантники – еліта українського війська.

Читайте також: Президент привітав українських десантників із професійним святом

"Ваше гасло "ніхто, крім нас" вказує на життєвий принцип бути там, де найскладніше. Ви вже неодноразово доводили свій професіоналізм під час бойових дій на сході України і до сьогодні продовжуєте надійно стримувати російську агресію на сході України, демонструючи при цьому патріотичний дух, мужність та відвагу", - зазначив речник МОУ.

Нагадаємо, сьогодні в Україні святкують 25-у річницю створення високомобільних десантних військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-