Прокуратура завершила розслідування справи Чмиря з оточення Януковича

Прокуратура завершила розслідування справи Чмиря з оточення Януковича

Укрінформ
Слідчим відділом прокуратури Сумської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно колишнього високопосадовця із оточення Януковича, а нині депутата Сумської обласної ради.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Сумської області.

Наразі стороні захисту відкрито матеріали для ознайомлення, після чого обвинувальний акт стосовно підозрюваного буде спрямовано до суду для розгляду по суті.

Колишній високопосадовець підозрюється в приховуванні паспорта, підробці та використанні підроблених офіційних документів, а також у декларуванні недостовірних відомостей.

Читайте також: Прокурор підписав підозру екс-заступнику глави АП Януковича

Встановлено, що підозрюваний на підставі заяви про нібито втрату паспорта отримав новий документ, що посвідчує особу. У подальшому він використовував так званий втрачений паспорт для вчинення юридично значущих нотаріальних дій.

Окрім того, депутат не вніс у декларацію власну доньку, хоча у ході слідства зібрано достатньо доказів того, що вони проживали та проживають разом. Зокрема, в декларації не зазначено 9 квартир та 3 паркомісця у столиці, дохід від продажу нерухомості та корпоративні права двох товариств з обмеженою відповідальністю, що належать 20-річній непрацюючій доньці.

Дії колишнього високопосадовця кваліфіковано за ч. 1 ст. 357 (умисне приховування офіційного документа), ч.ч.1, 4 ст. 358 (підроблення та використання завідомо підробленого документа) та ст. 3661 (декларування недостовірної інформації) КК України.

Нагадаємо, про справу депутата Сумської облради Юрія Чмиря, який під час Революції Гідності обіймав посаду заступника глави Адміністрації президента Віктора Януковича, розповідала прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган. Вона зазначила, що прокурор Сумської області Віталій Матвійчук підписав підозру про підроблення документів та декларування недостовірних відомостей Чмирем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-