Прокурор підписав підозру екс-заступнику глави АП Януковича

Прокурор підписав підозру екс-заступнику глави АП Януковича

Укрінформ
Прокурор Сумської області Віталій Матвійчук підписав підозру про підроблення документів та декларування недостовірних відомостей депутату Сумської облради Юрію Чмирю, який під час Революції Гідності обіймав посаду заступника глави Адміністрації президента Віктора Януковича.

Про це написала прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган у Facebook.

“Сьогодні, 20 липня 2017 року, прокурор Сумської області Віталій Матвійчук підписав повідомлення про підозру колишньому високопосадовцю із оточення Януковича, а на даний час депутату Сумської обласної ради Юрію Чмирю в приховуванні паспорта, підробці та використанні підроблених офіційних документів, а також у декларуванні недостовірних відомостей”, - зазначила вона.

За її даними, досудовим розслідуванням встановлено, що після втечі Януковича з країни у підозрюваного, який на час кривавих подій Революції Гідності обіймав посаду заступника глави Адміністрації президента, з метою приховування великої кількості правочинів з дороговартісним майном виник злочинний умисел на отримання паспорта громадянина України.

Читайте також: В екс-заступника глави АП часів Януковича знайшли більше мільйона доларів

“Реалізуючи задумане, колишній високопосадовець звернувся із заявою до відповідної установи про нібито втрату паспорта з власної необережності, на підставі чого отримав новий документ, що посвідчує особу. У подальшому підозрюваний використовував так званий втрачений паспорт для вчинення юридично значущих нотаріальних дій”, - уточнила Сарган.

Окрім того, вона зауважила: усвідомлюючи, що наявність великої кількості нерухомості у доньки матиме значний суспільний резонанс та негативно відіб’ється на його політичному іміджі, Чмирь не зазначив її як члена родини та не вніс у декларацію, хоча у ході слідства зібрано достатньо доказів того, що вони проживали та проживають разом, а, отже, пов’язані спільним побутом.

Зокрема, прес-секретар генпрокурора наголосила, що в декларації Чмиря не зазначено 9 квартир та 3 паркомісця у столиці, дохід від продажу нерухомості та корпоративні права двох товариств з обмеженою відповідальністю. Загалом 20-річна непрацююча донька підозрюваного має у власності нерухоме майно та корпоративні права на суму близько 40 млн грн.

“Дії колишнього високопосадовця кваліфіковано за ч. 1 ст. 357 (умисне приховування офіційного документа), ч.ч.1, 4 ст. 358 (підроблення та використання завідомо підробленого документа) та ст. 3661 (декларування недостовірної інформації) КК України”, - відзначила Сарган і додала, що Чмирь не прибув за викликом до прокуратури, повідомлення про підозру вручене слідчими прокуратури Сумської області в м. Києві у встановлений законом спосіб – керівнику житлово-експлуатаційної організації та адвокату підозрюваного, оскільки двері квартири протягом дня ніхто не відчинив.

Вона також підкреслила, що прокуратура вже готує клопотання до суду про обрання депутату обласної ради запобіжного заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-