Розстріл Майдану: екс-беркутівцям продовжили арешт до кінця вересня

Розстріл Майдану: екс-беркутівцям продовжили арешт до кінця вересня

Укрінформ
Святошинський суд продовжив усім 5 екс-беркутівцям в справі про розстріли на Інтититутській 20 лютого 2014 тримання під вартою до 29 вересня.

Про це повідомляє Громадське.

Адвокати екс-бійців київського полку "Беркут" наполягали, що їхніх підзахисних треба відпустити з-під варти, бо вони "високоморальні люди".

"Я так розумію, що єдина проблема - це їхня доставка на судове засідання, так з цим ж насправді проблем нема, це високоморальні люди", — сказав адвокат обвинувачених Зінченка і Тамтури Ігор Варфоломєєв.

Екс-беркутівець Зінченко назвав тримання їх під вартою "політично мотивованою справою".

Обвинувачений екс-заступник київського полку "Беркут" Олег Янішевський також заявив, що екс-беркутівці продовжують голодування в СІЗО.

За інформацією Громадського, обвинувачені припинили голодування приблизно через тиждень після його оголошення (23 червня).

Як відомо деякі фігуранти справи про розстріл на Майдані втекли до Росії після зміни їм запобіжного заходу.

Деякі з них отримали громадянство в Росії та дозвіл на проживання. А екс-командир київського підрозділу "Беркут" тепер працює в російському ОМОНі.

Читайте також: Розстріл Майдану: суд продовжив розгляд справи екс-беркутівців

Нагадаємо, 16 лютого 2016 року суд об’єднав в одне провадження справи проти п’ятьох колишніх працівників спецпідрозділу МВС України "Беркут" Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури та Олега Янишевського, підозрюваних у вбивстві 48 активістів Євромайдану.

У квітні Святошинський районний суд Києва залишив під вартою п’ятьох колишніх співробітників спецпідрозділу МВС України "Беркут".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-