Зарплати військових не можуть бути меншими за зарплати чиновників - Турчинов

Зарплати військових не можуть бути меншими за зарплати чиновників - Турчинов

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов виступає за збільшення грошового забезпечення військовослужбовців, наголосивши, що оклади військових не можуть бути меншими, ніж у держслужбовців.

Про це йдеться у заяві Турчинова, розміщеній на сайті РНБО.

"Оклади військових не можуть бути меншими, ніж відповідні оклади держслужбовців, які працюють у затишних кабінетах центральних органів виконавчої влади. Доплата за військові звання не може бути меншою, ніж доплата за ранг держслужбовця”, - наголосив Турчинов.

За його словами, грошове забезпечення військовослужбовців має бути орієнтиром для зарплати на державній службі. “Причому з урахуванням всіх неконтрольованих сьогодні в держорганах преміальних винагород. А отже, якщо виникає бажання збільшувати зарплату чиновникам, це повинно відбуватись тільки після її пріоритетного збільшення для військовослужбовців", - сказав Турчинов.

Він нагадав, що у 2015 році було ухвалене важливе рішення щодо підвищення фінансування ЗСУ, зокрема, визначено мінімальне грошове забезпечення для солдат-контрактників у 7000 гривень на місяць. Але проблема в тому, що зараз вже друге півріччя 2017 року, а ситуація з фінансовим забезпеченням військових практично не змінилась, зазначив секретар РНБО.

Водночас для державних службовців протягом останніх двох років відбулося значне підвищення заробітної плати, заявив Турчинов, додавши, що, наприклад, багато керівників департаментів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, починаючи з 2016 року, отримували зарплату, яка перевищила 30 тисяч гривень на місяць. За словами Турчинова, сьогодні сукупний місячний дохід з преміями, надбавками та бойовими виплатами командира бригади – полковника, який воює на передньому рубежі, в середньому становить 19500 гривень.

“Посадовий оклад керівника департаменту центрального органу виконавчої влади – 9115 гривень, доплата за ранг - 800 гривень. А у комбрига посадовий оклад – 1200 гривень, а за оплачене кров'ю звання полковника він отримує додатково ще «аж» 135 гривень. До речі, навіть оклад державного службовця нижнього рангу (спеціаліста), який працює в центральних органах виконавчої влади, значно перевищує оклад бойового комбрига, та складає 4200 гривень”, - поінформував Турчинов.

Читайте також: У кого більше зросли зарплати в червні – дані Мінсоцполітики

При цьому він наголосив, що не пропонує зменшувати зарплату чиновникам, а вимагає підвищити грошове утримання військовослужбовців. 

“Я не пропоную зменшити зарплату чиновникам. У всьому світі держслужба - це відповідальна та пристойно оплачувана праця. Я вимагаю при бюджетному плануванні, яке відбувається зараз, значно підвищити грошове утримання наших військовослужбовців”, - заявив Турчинов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-