Полторак назвав кількість загиблих спецпризначенців ЗСУ

Полторак назвав кількість загиблих спецпризначенців ЗСУ

Укрінформ
Захищаючи Україну, своє життя віддали 70 військовослужбовців Сил спеціальних операцій Збройних сил України.

Про це міністр оборони Степан Полторак заявив під час церемонії в Бердичеві Житомирської області з нагоди Дня Сил спеціальних операцій Збройних Сил України, яку транслював 112 Україна.

«На жаль, так відбувається, що війна, як правило, забирає кращих. Дуже сумно сьогодні казати про те, що 70 військовослужбовців ССО віддали своє життя, захищаючи свою країну», - сказав Полторак.

Він зазначив, що становлення Сил спеціальних операцій відбувається у непростих умовах. 

«У непростих умовах, тому що перед вами стоїть завдання створити ці Сили спеціальних операцій практично з нуля. Вас поважає український народ та боїться ворог», - наголосив міністр.

Він додав, що цьогоріч значно змінилося грошове утримання ССО, крім того, було ухвалено рішення до Дня Сил спеціальних операцій кожному військовослужбовцю, який проходить службу, видати грошову нагороду у розмірі 1 тис. грн.

Як повідомляв Укрінформ,  29 липня в Україні відзначається День Сил спеціальних операцій Збройних Сил України. Свято встановлено згідно з указом Президента від 26 липня 2016 року. 

Читайте також: Полторак відвідав навчальний центр Сил спецоперацій

Сили спеціальних операцій - окремий вид Збройних сил, який складається із добре навчених та мотивованих військових, здатних вести підривну діяльність в тилу ворога, організовувати партизанську боротьбу на окупованих територіях, звільняти або захоплювати важливих заручників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-