В МАУ кажуть, що їх судові позови не перешкоджають входу Ryanair в Україну

В МАУ кажуть, що їх судові позови не перешкоджають входу Ryanair в Україну

Укрінформ
Авіакомпанія МАУ, яка подала позови Міністерства інфраструктури України та Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького, стверджує, що ці позови не є спробою перешкоди входу ірландського лоукост Ryanair на ринок України.

Про це заявив керівний партнер юридичної фірми «Ecovis Бондар і Бондар», що представляє інтереси авіакомпанії МАУ, Олег Бондар, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цей позов жодним способом не перешкоджає входу Ryanair. Цей позов про інше, він про усунення дискримінації. Другий позов пов'язаний з умовами обслуговування, які пропонує аеропорт «Львів». Ці умови обслуговування також, як ми вважаємо, дискримінаційні. Ми не маємо доступу до тих умов, які аеропорт запропонував іншим авіаперевізникам і це лежить в основі нашого позову. У цьому позові немає фінансових санкцій», - пояснив Бондар.

Читайте також: В МАУ назвали Ryanair скандалістами

Як повідомив президент МАУ Юрій Мірошников, авіакомпанія також подала низку судових позовів унаслідок порушення законодавства з боку міністра інфраструктури.

«На наш погляд, є перевищенням повноважень, коли міністр - державний чиновник - підписує якісь юридичні документи з комерційною структурою», - сказав він.

Читайте також: МАУ заперечує борг в 400 мільйонів перед державою

Раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив про низку судових позовів МАУ, суть яких полягає у вимогах відмінити контракт Ryanair з аеропортом Львова і заборонити Міністерству надавати сприяння Ryanair в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-