Лідерами симпатій виборців сьогодні є чотири партії - соціолог

Лідерами симпатій виборців сьогодні є чотири партії - соціолог

Опитування
Укрінформ
Станом на сьогодні українці підтримують чотири політичні сили.

Про це сказала директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна, презентуючи результати загальнонаціонального опитування, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дуже кучно йдуть сьогодні політичні сили. Традиційно дещо більше набирає "Батьківщина", але решта відстають від неї не так набагато. "Батьківщина" - 11,2 відсотка, БПП - 9,3 відсотка, "Громадянська позиція" - 8,3 відсотка, "Опозиційний блок" - 8,4 відсотка, партія "За життя" Рабиновича і Мураєва - 7,7 відсотка, Радикальна партія Олега Ляшка - 7,3, "Самопоміч" - 5,8%. Тобто, принаймні чотири партії досить щільно і поруч йдуть, тому ми не можемо сказати, що є безумовний лідер", - підкреслила Бекешкіна.

Вона також звернула увагу на те, що колишні лідери громадської думки набирають у рейтингу невеликі відсотки.

Читайте також: Більшість українців не підтримують візового режиму з РФ

"Ми бачимо, що "Громадянська платформа Надії Савченко" набрала 1,7 відсотка. І свого часу, як тільки Надія Савченко була звільнена, вона мала особистий рейтинг довіри 30 відсотків", - сказала Бекешкіна.

Вона зазначила, що партія "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі набрала в рейтингу 1,8 відсотка.

Загальнонаціональне опитування проведено Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 9 по 13 червня в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донбасу. Опитано 2018 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3 відсотка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-