МІП: Мова ворожнечі - один із аспектів гібридної війни, який потребує врегулювання

МІП: Мова ворожнечі - один із аспектів гібридної війни, який потребує врегулювання

Укрінформ
Міністерство інформполітики планує працювати над законопроектом, який би врегулював використання мови ворожнечі в українських медіа й ініційований правозахисниками Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ), у діалозі з міжнародними організаціями та українськими експертами в галузі права.

Про це йдеться в прес-релізі МІП, який є в розпорядженні Укрінформу.

У повідомленні зазначається, що питання мови ворожнечі є дуже чутливим і викликає палкі суперечки в українському суспільстві, і саме тому вимагає фахового та широкого обговорення та врегулювання.

"Як відомо, агресивна російська пропаганда, спрямована на дестабілізацію ситуації в Україні, працює шляхом розпалювання конфліктів всередині України. І саме мова ворожнечі є інструментом, який дозволяє агресору досягати своєї мети. Зрозумівши, що таке мова ворожнечі, як вона на нас впливає, і що ми можемо зробити, щоб послабити її деструктивний вплив, Україна стане сильнішою перед обличчям російської агресії", -  зазначила радник міністра інформаційної політики Юлія Каздобіна під час круглого столу "Можливості державного регулювання в контексті протидії мові ворожнечі", організованому ГО "Детектор Медіа".

Читайте також: МІП прагне вивести урядову комунікацію на новий рівень

Коментуючи інформацію про плани МІП розробити законопроект, який врегулював би використання мови ворожнечі в українських медіа, радник міністра зазначила, що це питання було ініційовано правозахисниками з УГСПЛ, і що Міністерство планує працювати над ним у діалозі з міжнародними організаціями та українськими експертами у галузі медіа та прав людини.

За словами експертів, які також взяли участь у обговоренні теми, українське законодавство не містить чіткого визначення мови ворожнечі, яке відповідає міжнародно прийнятим стандартам, і висловилися категорично проти криміналізації будь-яких проявів мови ворожнечі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-