Доступні ліки: з серпня перелік препаратів збільшиться до 200

Доступні ліки: з серпня перелік препаратів збільшиться до 200

Укрінформ
З 1 серпня перелік ліків програми "Доступні ліки" збільшиться до 200 препаратів.

Про це Прем'єр-міністр Володимир Гройсман написав на своїй сторінці у Facebook.

"З 1 серпня перелік ліків, які входять до програми "Доступні ліки", збільшиться на чверть і становитиме близько 200 препаратів", - написав Гройсман.

Він зазначив, що з 1 квітня, коли програма почала діяти, безкоштовні або з незначною доплатою ліки за рецептами отримали 1,5 млн людей, а кількість аптек, які приєдналися до програми, становить понад 6000. З початку дії програми аптечним закладам було перераховано з бюджету за ліки понад 120 мільйонів гривень, додав Прем'єр, наголосивши, що уряд планує збільшити фінансування програми на наступний рік.

"Наступного року виділимо на це 1 мільярд грн", - написав Гройсман.

Прем'єр-міністр зазначив, що за час дії програми люди, які потребували безкоштовних ліків, стали частіше звертатися до лікарів, і це, на його думку, сприяє запобіганню захворюваності та виявленню проблем зі здоров'ям на ранніх етапах розвитку хвороби. Втім, за словами Гройсмана, у системі охорони здоров'я потрібні більш суттєві зміни.

Читайте також: МОЗ надасть Генпрокуратурі дані про ліки, у яких сплив термін придатності

"Система охорони здоров'я потребує подальших змін і має бути реформована найближчим часом. Нам потрібна медреформа, щоб українці мали повноцінний доступ до якісного лікування", - написав Гройсман.

Як повідомлялося, уряд виділив на реалізацію програми "Доступні ліки" у 2017 році 700 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-