НАБУ завершило розслідування розтрати 10 мільйонів у Держзовнішінформі

НАБУ завершило розслідування розтрати 10 мільйонів у Держзовнішінформі

Укрінформ
НАБУ завершило розслідування стосовно екс-директора та екс-заступника директора ДП «Держзовнішінформ», підозрюваних у розтраті 9,87 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ. 

«Детективи Національного антикорупційного бюро України за процесуального керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури завершили досудове розслідування стосовно екс-директора та екс-заступника директора ДП «Держзовнішінформ», які підозрюються у розтраті 9,87 млн грн коштів очолюваного ними держпідприємства (ч.5 ст.191, ч.1 ст.366 Кримінального кодексу України)», - йдеться в повідомленні. 

Як поінформували в НАБУ, 21 липня стороні захисту відкрито доступ до матеріалів кримінального провадження.

Читайте також: Кривава перестрілка в Дніпрі, є жертви - ЗМІ

За версією слідства, у період з травня 2013 року по лютий 2014 року вказані особи, зловживаючи службовим становищем, здійснили безпідставне перерахування 9,87 млн грн від держпідприємства «Держзовнішінформ» на рахунки низки приватних компаній з ознаками фіктивності. Кошти перераховано відповідно до укладених договорів та підписаних актів приймання-передачі наданих послуг. Водночас встановлено, що зазначені приватні підприємства фактично ніяких послуг не надавали, а укладання договорів та підписання інших документів зроблено виключно з метою прикриття злочинної діяльності, заявили в НАБУ. 

Про підозру зазначеним особам повідомлено у квітні 2017 року. Водночас місце перебування екс-директора «Держзовнішінформу» В'ячеслава Корітка не встановлене, його оголошено у національний розшук. Детективи НАБУ та прокурори САП отримали дозвіл на здійснення стосовно цього підозрюваного спеціального досудового розслідування, підкреслили в антикорупційному відомстві.

Розслідування у даному кримінальному провадженні детективи НАБУ розпочали у грудні 2015 року.

Як повідомлялося, 12 квітня НАБУ та САП затримали екс-заступника директора державного підприємства «Держзовнішінформ» за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. 13 квітня йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в розмірі 2 млн грн.

«Держзовнішінформ» – підприємство, яке надає інформаційні, аналітичні, дослідницькі та експертні послуги: експертизу зовнішньоекономічних контрактів, дослідження внутрішніх і зовнішніх товарних ринків. Держпідприємство організує, проводить і здійснює підтримку конференцій, виставок та бізнес-заходів в Україні і за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-