Звернень до консульств за час безвізу побільшало на 10% - МЗС

Звернень до консульств за час безвізу побільшало на 10% - МЗС

Укрінформ
Після запровадження безвізового режиму з країнами ЄС кількість звернень до консульських установ України за кордоном зросла в середньому на 10 відсотків, але вони стосуються переважно оформлення документів та роз'яснень правил безвізового режиму.

Про це заявив начальник управління департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич у четвер на засіданні круглого столу на тему "Чи беруть українці Європу штурмом? Підсумки безвізового режиму з ЄС після першого місяця дії", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Кількість звернень наших співгромадян до консульських установ України за кордоном за час після запровадження безвізового режиму збільшилася приблизно на 10%. Це середній показник, по країнах він може бути більшим або меншим", - сказав Кирилич.

Читайте також: Безвіз: кордон з ЄС перетнули вже понад 120 тисяч українців

Він розповів, що українці звертаються до консульських установ переважно з трьох питань. Перше - це оформлення посвідчення на повернення в Україну після перевищення терміну перебування в країні. Друге - і тут фіксується висхідна динаміка - оформлення біометричних паспортів у консульських та дипломатичних установах за кордоном, які мають для цього усе необхідне технічне обладнання. Третє питання - уточнення умов та підстав, на яких можна перетнути кордон без візи.

За словами Кирилича, з огляду на динаміку руху українців до Євросоюзу в МЗС аналізують можливість відкриття у перспективі нових консульських установ в окремих країнах ЄС, а на даному етапі в разі потреби застосується  механізм так званого виїзного консульського обслуговування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-