Хармс нагадала Києву про справу Шеремета

Хармс нагадала Києву про справу Шеремета

Укрінформ
Депутат Європарламенту Ребека Хармс закликає владу України виконати свою обіцянку і довести до кінця розслідування справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.  

Про це вона сказала кореспондентові Укрінформу у ФРН.

«Українська влада має виконати свої обіцянки, знайти і віддати під суд усіх осіб, винних у вбивстві журналіста Павла Шеремета», - сказала німецький політик.

Її серйозно занепокоїли висновки недавньої спеціальної доповіді Комітету із захисту журналістів про те, що розслідування у справі Шеремета стоїть на місці. Це наводить на думку про «відсутність політичної волі, тиск на слідство і серйозні провали в офіційному розслідуванні». Ці проблеми мають бути вирішені, наголошує Хармс.  

Вона вітає те, що Президент Петро Порошенко пообіцяв особисто сприяти розслідуванню і запросити іноземних експертів на допомогу. Євродепутат сподівається, що партнери України, включаючи Європейський Союз, зможуть надати будь-яку фінансову і технічну допомогу, яка дала б змогу провести незалежне розслідування.

Читайте також: Amnesty закликає владу України розслідувати вбивство Шеремета

Депутат ЄП зазначає, що українська влада досягла останнім часом прогресу в проведенні деяких реформ у сфері засобів масової інформації, включаючи створення громадського мовлення, що сприяє прозорості у сфері власності ЗМІ. Проте, наголошує вона, Україні потрібна ефективна система захисту журналістів від насильства і вбивства, що не повинні залишатися безкарними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-