"Доступні ліки" нам по кишені, будемо розширювати перелік - глава уряду

Укрінформ
У програмі "Доступні ліки" беруть участь більше 6 тисяч аптек, 3,6 млн українців отримують безкоштовні ліки за рецептами. 

Про це на засіданні уряду в середу, 19 липня, сказав Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вже більше 6 тисяч аптек взяли участь у цій програмі, 3,6 млн людей взяли участь у цій програмі, тобто вони отримують безкоштовні ліки відповідно до їх потреб", - зазначив Гройсман.

За його словами, зараз на програму "Доступні ліки" було використано лише 25% від запланованого бюджету, і надалі уряд планує розширити перелік ліків, вартість яких держава буде відшкодовувати за програмою реімбурсацїї. 

Читайте також: Міжнародні закупівлі ліків зекономили за рік майже мільярд - Розенко

"Ми використали тільки 25% ресурсу, який був запланований. Тобто, я говорив і підкреслюю - програма "Доступні ліки" нам по кишені, і ми будемо розширювати перелік ліків і будемо забезпечувати все для того, щоб люди мали доступ до них", - сказав прем'єр.

Як повідомляв Укрінформ, програма "Доступні ліки" стартувала 1 квітня 2017 року і передбачає відшкодування державою повністю або частково вартості лікарських засобів від серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми та діабету 2 типу. 

На реалізацію програми було виділено 500 млн грн. Згодом уряд прийняв рішення збільшити фінансування програми на 250 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-