Директор для Держбюро розслідувань: донори готові купити поліграф для конкурсу

Директор для Держбюро розслідувань: донори готові купити поліграф для конкурсу

Ексклюзив
Укрінформ
Міжнародна донорська організація готова купити поліграф, аби пришвидшити фінал конкурсу на посаду директора Державного бюро розслідувань (ДБР).

Про це повідомив у коментарі Укрінформу член конкурсної комісії Денис Монастирський.

"Одна міжнародна донорська організація готова профінансувати купівлю поліграфа для конкурсу, який коштує близько 75 тисяч гривень", - сказав він.

Водночас Монастирський розповів, що 18 липня комісія збереться на засідання, аби ухвалити рішення про звернення до інших міжнародних організацій з пропозицією профінансувати купівлю поліграфа.

"Ми хочемо звернутися з листом до всіх донорських організацій, щоб не було конфлікту. Можливо, інші захочуть також долучитися до купівлі поліграфа. Ми хочемо це зробити прозоро", - зазначив член конкурсної комісії.

 Яка саме організація купить комісії поліграф, стане відомо до кінця поточного тижня, прогнозує Монастирський.

Він зауважив, що комісія хоче купити поліграф за донорські кошти, щоб пришвидшити обрання директора ДБР та його заступників.

Читайте також: Затягування обрання голови ДБР впливає на репутацію України - кандидат

"Є ще альтернатива. Поліграф можна купити за державні кошти, але для цього потрібно проводити тендер на "Прозорро". Тоді доведеться відкласти обрання директора ще мінімум на два місяці. Ми вважаємо, що неприйнятно через технічні речі затримувати конкурс, який і так триває вже понад рік", - резюмував він.

Як повідомлялося, конкурсна комісія з обрання керівництва ДБР після проведення співбесід та тестувань залишила 19 кандидатів із 50.

Їм залишилося пройти тести на поліграфі і фінальну співбесіду, після якої буде визначено переможців.

До фінального відбору пройшли: Олександр Буряк, Ольга Варченко, Василь Вовк, Роман Голобутовський, Олексій Горащенков, Олег Григоров, Роман Гупал, Віктор Клименко, Анатолій Корж, Юрій Македон, Анатолій Матіос, Сергій Палатов, Вадим Теличко, Володимир Трофименко, Роман Труба, Григорій Усатий, Олексій Харкевич, Богдан Чобіток та Олександр Чурсін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-