Супрун просить звернути увагу на ставлення нардепів до медреформи

Супрун просить звернути увагу на ставлення нардепів до медреформи

Укрінформ
Медична реформа буде розглянута парламентом у вересні, до того часу Міністерство охорони здоров'я буде працювати над нормативними документами, щоб з 1 січня дати старт медреформі на первинній ланці.

Про це журналістам сказала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зараз ми працюємо з постановами, наказами і напрацюваннями з документами, які нам потрібно розробити як підзаконні акти, щодо змін. Сподіваємося, що у вересні проголосують (законопроекти щодо медичної реформи - ред.) і ми вкладемося в бюджет 2018 року. ... Ми вже створюємо реєстри лікарів і медзакладів, потім вони почнуть створювати реєстри своїх пацієнтів. Думаю, до 1 січня буде багато зроблено, щоб ми могли на старті починати змінювати систему», - сказала Супрун.

В.о. міністра зауважила, що з боку МОЗ та Комітету ВР з питань охорони здоров'я було зроблено все необхідне, щоб доопрацьовані законопроекти потрапили сесійний зал. Втім народні депутати не знайшли часу на розгляд медичної реформи.

Читайте також: Супрун пояснила, чому не вистачає бланків лікарняних

За словами Супрун, українцям варто звернути увагу на те, як народні депутати поставилися до питання, яке стосується кожної людини в країні. 

Як повідомляв Укрінформ, вчора народні депутати на вечірній сесії повинні були розглянути пенсійну, освітню та медичну реформу. Для того, щоб встигнути проголосувати всі питання, депутати подовжили свій робочий день до 20-ї години, втім часу їм вистачило лише на те, щоб ухвалити в першому читанні законопроект стосовно пенсійної реформи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-