Аваков вибачився перед відвідувачами ТЦ Gulliver через операцію силовиків

Аваков вибачився перед відвідувачами ТЦ Gulliver через операцію силовиків

Фото, відео
Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вибачився перед відвідувачами торговельного центру Gulliver, у приміщеннях якого у п'ятницю силовики проводять обшуки у справі екс-міністра доходів та зборів Олександра Клименка.

Про це він сказав на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Окремо просимо вибачення у тих, хто в цей період часу був у торговому офісному центрі і мав незручності через проведення операції, а також водіїв, які потрапили у корки безпосередньо біля будівлі у зв'язку з цією операцією", - наголосив міністр.

Як повідомив у ході прес-конференції в.о. голови Нацполіції Ігор Купранець, до проведення обшуків залучено 300 співробітників Департаменту захисту економіки Нацпполіції, залучені сили спецпризначення - близько 120 осіб, а також спеціальний підрозділ Національної гвардії - близько 150 осіб, і ще близько 150 слідчих військової прокуратури.

"Причина в тому, що дійсно є потужна охоронна структура. Ми в першу чергу переживали за безпеку співробітників. Спецназ діяв абсолютно толерантно, практично без застосування сили. Люди були націлені на те, щоб ми спокійно зайшли і спокійно проводили слідчі і слідчо-оперативні заходи", - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, наразі тривають обшуки у компаніях екс-міністра доходів та зборів Олександра Клименка за фактом розкрадання 12 мільярдів доларів. Зокрема, в Києві обшуки проходять в офісних приміщеннях на чотирьох поверхах торговельного центру Gulliver.

Основна частина обшуків проходять у Києві, також обшуки тривають в Одесі.

За інформацією головного військового прокурора Анатолія Матіоса, протягом 2011-2012 років екс-міністр доходів та зборів Клименко створив низку офшорів на Британських та Віргінських островах, на Кіпрі і в Ліхтенштейні, власником яких був його батько.

На заведені з офшорів гроші група компаній "Юнісон" купила 78 елітних квартир у Києві, Одесі і Донецьку, 28 офісних приміщень, 5 будинків, 41 паркомісце, 11 земельних ділянок в елітних районах Києва і області, Одеси і Донецька, 23 елітних автомобіля, 3 поверхи торговельного центру Gulliver на праві власності, а також 1 тисячу залізничних вагонів, "які до сьогоднішнього дня приносили дохід Клименку і були основним джерелом фінансування медіа-холдингу "Вести".

Матіос стверджує, що слідство встановило все приналежне родині Клименків майно, механізм легалізації вкрадених коштів з податкових майданчиків, а також коло осіб, які продовжують брати участь в злочинній організації Клименка. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-