Журналістів радіо

Журналістів радіо "Вести" не обшукували - Матіос

Укрінформ
Журналістів радіо "Вести", що входить до медіахолдингу бізнес-імперії екс-міністра доходів та зборів Олександра Клименка, не обшукували в ході спецоперації Нацполіції та СБУ. 

На цьому наголосив заступник генерального прокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Журналісти, які ведуть прямий ефір радіо"Вести", самі особисто не обшукувалися, вони проводять свій ефір, інші співробітники, які є на території цього поверху, і інших трьох поверхів, всього чотири поверхи, які належать на праві власності Клименку, беруть участь у процесуальних слідчих діях з відповідним проведенням допитів, огляду їхніх мобільних терміналів", - сказав він.

"Сподіваюсь, що з сьогоднішнього дня тисяча вагонів, вартість яких становить близько 40 млн дол., уже не будуть приносити дохід для безкоштовного розповсюдження такої "гарної "газети, як "Вести" і всяких інших фейкових сайтів, які на вкрадені у кожного українця гроші активно працюють у вибуховому медійному полі", - підкреслив Матіос.

Читайте також: Матіос: Проситимемо європейських партнерів підтвердити арешт коштів Клименка

У свою чергу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зазначив, що операція силовиків не стосується змісту журналістських матеріалів, "які вони публікують у відповідних виданнях".

"Мова йде лише про основи фінансових маніпуляцій", - підкреслив Аваков.

В.о. голови Нацполіції Ігор Купранець повідомив у ході прес-конференції, що обшуки компаній Клименка триватимуть протягом всього дня.

Наразі триває 151 обшук у компаніях екс-міністра доходів та зборів Клименка за фактом розкрадання 12 мільярдів доларів.

Основна частина обшуків проходить у Києві, також обшуки тривають в Одесі.

За інформацією Матіоса, протягом 2011-2012 років екс-міністр доходів та зборів Клименко створив низку офшорів на Британських та Віргінських островах, на Кіпрі і в Ліхтенштейні, власником яких був його батько.

На заведені з офшорів гроші група компаній "Юнісон" купила 78 елітних квартир у Києві, Одесі і Донецьку, 28 офісних приміщень, 5 будинків, 41 паркомісце, 11 земельних ділянок в елітних районах Києва і області, Одеси і Донецька, 23 елітних автомобіля, 3 поверхи торговельного центру Gulliver на праві власності, а також 1 тисячу залізничних вагонів, "які до сьогоднішнього дня приносили дохід Клименку і були основним джерелом фінансування медіа-холдингу "Вести".

Матіос стверджує, що слідство встановило все приналежне родині Клименків майно, механізм легалізації вкрадених коштів з податкових майданчиків, а також коло осіб, які продовжують брати участь в злочинній організації Клименка.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 14 липня, у рамках кримінального провадження за фактом створення злочинної організації екс-президента Віктора Януковича та екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка триває "друга хвиля" обшуків.

24 травня правоохоронці провели понад 400 обшуків у податківців у 15 областях України в рамках розслідування цієї справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-