Геращенко відповіла на заклик матері Агеєва про помилування: Просіть Путіна

Геращенко відповіла на заклик матері Агеєва про помилування: Просіть Путіна

Укрінформ
Матері полоненого в Україні військового РФ Світлані Агеєвій замість того, щоб звертатися до Президента України про помилування її сина, краще просити російського президента Путіна помилувати українських політичних в’язнів.

Саме цей крок розблокує процес звільнення заручників, написала у Facebook представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Мати військового злочинця Агєєва просить президента Порошенка помилувати вбивцю українців. А ми, українці, вимагаємо від Путіна помилувати Олега Сенцова! В якого завтра день народження. В якого вдома, в окупованому агеєвими Криму, двоє дітей і літня мама. Ми вимагаємо помилувати Олександра Кольченка, до якого ці роки жодного разу не допустити МКЧХ, Миколу Карпюка, якого чекає малий син і молода дружина, Стаса Клиха, батьки якого тяжко хворіють, Валентина Виговського, посадженого ні за що, Романа Сущенка, в якого двоє дітей, дружина і літні батьки", - написала Геращенко.

Вона нагадала, що у травні 2016 року родичі російських журналістів, які загинули на Донбасі, звернулися до Путіна з проханням помилувати Надію Савченко: "Такий був формальний сценарій її звільнення, й потім українська сторона передала вбивць - ГРУшників Єрофєєва і Александрова РФ, аби звільнити Надію".

"Прохання до "Новой газеты", яка друкує ці звернення матері Агеєва: будь ласка, порадьте їй звернутися до Путіна з проханням помилувати українців! І це розблокує процес звільнення заручників. Може тоді РФ визнає, що Агеєв і іже з ними, що сидять по українських тюрмах - це їх заблукавші кадрові військові", - написала Геращенко.

Раніше повідомлялося, що мати військовослужбовця ЗС РФ Віктора Агеєва Світлана до Президента України Петра Порошенка з проханням помилувати її сина.

Читайте також: Мати затриманого на Донбасі Агеєва попросила Порошенка про помилування

Як відомо, затриманий на Донбасі військовослужбовець ЗС РФ Віктор Агеєв підтвердив, що був відправлений на Схід України після підписання контракту на службу у Збройних силах РФ.

Віктор Агеєв був затриманий українськими військовими у Луганській області. Зараз він перебуває в СІЗО у Старобільську.

Міноборони РФ очікувано спростувало інформацію про затримання російського військового, заявляючи, що Агеєв дійсно служив у ЗС РФ, але в минулому році звільнився в запас і на службу за контрактом не зараховувався.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-