Держзамовлення на вчителів стало більше, на юристів – менше

Держзамовлення на вчителів стало більше, на юристів – менше

Укрінформ
Міністерство освіти України збільшило державне замовлення для навчання педагогічних кадрів та зменшило замовлення для навчання юристів.

Про це на прес-конференції сказав директор департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"МОН збільшило держзамовлення для спеціальності "середня освіта". Збільшено держзамовлення для бакалавра за спеціальностями "фізика та астрономія", прикладна фізика та наноматеріали, математика, мікро- та наносистемна техніка, біотехнології та біоінженерія, атомна енергетика. А також на аграрні спеціальності: агрономія, захист та карантин рослин, лісове господарство", - сказав Шаров.

Зменшено обсяг за спеціальностями економіка, право, міжнародне право, туризм, готельно-ресторанна справа.

Загальний обсяг держзамовлення в 2017 році на підготовку фахівців, наукових та науково-педагогічних кадрів, який сьогодні повинен затвердити Кабмін, становить 212 373 місць.

Порівняно з фактичним розподілом минулого року, цьогорічне держзамовлення зменшено на 17,5%. Основне скорочення обумовлено відсутністю цього року прийому на освітній кваліфікаційний рівень "спеціаліст".

Читайте також: Електронна база вступників "лежить": Гриневич дала поради абітурієнтам

Також цього року кількість випускників зменшилася на 4,3%.

За прогнозами МОН, цьогоріч на місцях держзамовлення матимуть можливість навчатися 54% цьогорічних випускників шкіл.

Так для спеціальності "середня освіта" забезпечено 7 405 місць держзамовлення. Загалом за галуззю "Освіта" передбачено 12 315 бюджетних місць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-