Тепер справа Януковича

Тепер справа Януковича "загальмувала" через державного адвоката

Оновлено
Укрінформ
Оболонський райсуд переніс на 3 серпня засідання у справі за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді, щоб новий адвокат Янукович Віталій Мешечек зміг ознайомитися з матеріалами справи.

Відповідне рішення оголосив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, після початку сьогоднішнього судового засідання Мешечек звернувся до суду із клопотанням про надання більшої кількості часу для ознайомлення з матеріалами справи про держзраду Януковича.

"Я не був захисником Януковича під час досудового слідства. Враховуючи складність справи і великий обсяг матеріалів, прошу суд надати більше часу для ознайомлення із матеріалами справи", - зазначив Мешечек.

Суд задовольнив це клопотання.

"У справі 19 томів з боку обвинувачення і 2 томи з боку колишніх адвокатів Януковича у цій справі... Суд вирішив задовольнити ваше клопотання і надати вам достатньо часу... Наступне судове засідання - 3 серпня на 10:00", - сказав Дев'ятко.

Читайте також: В екс-заступника глави АП часів Януковича знайшли більше мільйона доларів

Як повідомляв Укрінформ, в березні прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно Януковича. Його підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

29 червня Оболонський районний суд Києва ухвалив рішення про початок заочного судового провадження щодо Януковича.

5 липня екс-президент заявив, що не братиме участі в судовому процесі у справі про державну зраду і відкликає своїх адвокатів. 

Суд призначив Януковичу державного адвоката Віталія Мешечека.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-