Аласанія просить МВС і СБУ пояснити EBU, чому Самойлова - нев'їзна

Аласанія просить МВС і СБУ пояснити EBU, чому Самойлова - нев'їзна

Укрінформ
Голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії закликає МВС та СБУ долучитися до оскарження можливого накладення Європейською мовною спілкою (EBU) штрафу через недопуск російської співачки Юлії Самойлової на Євробачення-2017.

П ро це Зураб Аласанія розповів в ексклюзивному коментарі Укрінформу.

“Щодо Європейської мовної спілки і штрафу за Євробачення - подали оскарження. Чекаємо ще позиції МВС і СБУ, чому її не впустили”, - сказав Аласанія.

Він підкреслив, що офіційного рішення про накладення штрафу ще немає, 28 червня до НСТУ надійшов тільки лист-попередження про його можливість. Відтоді, за словами керівника Суспільного мовника, Україна отримала 20 днів на оскарження такого рішення до наглядової ради EBU, що і зробила.

“Ми тоді надіслали скаргу на наглядову раду вже Європейської спілки мовників й обгрунтували, що насправді намагалися зробити все, щоб вона (Юлія Самойлова — ред.) була, пропонували інший вихід з того, коли людина є порушником законів України і ми самі не можемо теж порушувати. Тоді навіть пропонували віддалено брати участь, але вони (росіяни — ред.) не сприйняли таку пропозицію. Ми зробили все, що ми могли. Тепер ми питаємо МВС і СБУ — хлопці, скажіть і вашу позицію, чому саме держава не впустила”, - наголосив Аласанія.

Читайте також: НСТУ закликає Раду надати Суспільному мовнику повне фінансування

Як повідомлялося раніше, Європейська мовна спілка надіслала листа-попередження Національній суспільній телерадіокомпанії про накладення штрафу за “незабезпечення участі в “Євробаченні-2017” учасниці від РФ Юлії Самойлової”. Сума покарання може скласти до 200 тис. євро, які буде зобов'язана виплатити НСТУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-