Марина Порошенко відкрила міжнародний гендерний форум у Харкові

Марина Порошенко відкрила міжнародний гендерний форум у Харкові

Укрінформ
Перша леді України Марина Порошенко у ході робочої поїздки в Харківську область відкрила перший в країні міжнародний гендерний форум, він проходить у готелі Premier Palace Hotel Kharkiv в центрі міста.

Про це повідомляє з місця події кореспондент Укрінформу.

"За останні роки Україна зробила вагомі зрушення у питанні забезпечення рівних прав і можливостей  для своїх громадян, у тому числі щодо формування інклюзивного середовища та гендерної рівності. Сьогодні ми живемо у європейській державі, де мають з повагою ставитися до кожної особистості – без упереджень, дискримінації і на принципах гендерної паритетності. Наразі в українському парламенті 12% від загального складу депутатів – жінки, і це найбільша кількість за весь час незалежної України. У середньому по Європі цей показник складає 23%", - зазначила Марина Порошенко.

За її словами, на форумі буде обговорено сучасні тенденції гендерної проблематики в Україні та Європі, гендерне питання в період збройних конфліктів, а також - участь жінок та чоловіків у прийнятті управлінських та громадських рішень.

Як сказала з трибуни форуму голова Харківської ОДА Юлія Світлична, яка також зачитала привітання учасникам заходу від Президента Петра Порошенка, гендерна  нерівність - явище того ж порядку, що й корупція та популізм.

"Форум зібрав усіх, хто прагне зробити принципи «Рівність. Можливості. Успіх» девізом для прогресивної та європейської України. Разом ми повинні розвинути проектну роботу на місцях, встановити повну нетерпимість до домашнього насильства, створити рівні можливості для реалізації кожної людини – незалежно від її статі", - додала Світлична.

Читайте також: Марина Порошенко передала гусеничний підйомник спортсменам-візочникам Луганської ДЮСШ

Про скоріше вирішення гендерних проблем, а це цивілізаційне питання, сказала з трибуни форуму автор його ідеї, народний депутат України Ірина Луценко, яка разом з Мариною Порошенко - головою Благодійного Фонду Порошенка, та Юлією Світличною увійшла до складу оргкомітету «Global Gender Forum».

До речі, участь у заході приймають 500 осіб - жінки та чоловіки, представники посольств США, Австралії та країн Європи, науковці, політики, бізнесмени та громадські діячі.

У культурній програмі форуму - показ колекцій автентичного одягу Слобожанщини, фотовиставка «Видатні жінки Слобожанщини» та виступ української учасниці Євробачення Злати Огнєвіч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-