Луценко про вихід Януковича з процесу: я завжди казав, що він - боягуз

Луценко про вихід Януковича з процесу: я завжди казав, що він - боягуз

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає, що заява екс-президента Віктора Януковича про вихід із судового процесу у справі про держзраду не завадить суду. 

Про це він сказав під час брифінгу після засідання Регламентного комітету, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вчинок колишнього президента України Віктора Януковича не був несподіванкою для мене. Я завжди стверджував, що він боягуз, я завжди знав, що рано чи пізно він злякається і втече навіть віртуально із зали суду, бо життя кримінальника, яким по суті є Янукович - це вічна втеча від відповідальності. Щоправда, ми думали, що зробить він це дещо пізніше, хоча би спробує продемонструвати так званих 200 свідків у справі, як вони нам грозилися, або хоч якісь матеріали, якими вони мали намір захищатися», - сказав Луценко.

Читайте також: Луценко заявляє, що справа на "сімю" Януковича застрягла в Печерському суді

Луценко додав, що таке рішення Януковича не завадить суду.

«В Україні існує усталена практика виділення будь-якій особі державного захисника. Саме по цій процедурі пішов сьогодні суд, з чим я і вітаю його. Як ви знаєте, як тільки звернення суду надійде до адресата, правова допомога виконується негайно, не більше одного дня, і державний адвокат...буде наданий громадянину Януковичу. Суд буде відбуватися далі», - сказав Генпрокурор. 

Як повідомлялося, захист екс-президента Віктора Януковича перед початком сьогоднішнього засідання Оболонського райсуду Києва подав заяву про вихід Януковича з процесу у справі про державну зраду.

Генпрокуратура у березні передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Віктора Януковича, який підозрюється у вчиненні державної зради, пособництві в умисних діях, вчинених представниками влади та службовими особами Російської Федерації з метою зміни меж території та державного кордону України, та пособництві у веденні агресивної війни проти України.

29 червня Оболонський районний суд Києва постановив перейти до заочного розгляду справи, бо Янукович повторно не з’явився на засідання.

Водночас 5 липня Янукович заявив в інтерв'ю російським ЗМІ, що не збирається брати участь в судовому процесі у справі про державну зраду і відкликає з суду своїх адвокатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-