Заява Януковича про

Заява Януковича про "держпереворот": Луценко обіцяє не контролювати слідство

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко обіцяє, що кримінальне провадження у зв'язку з заявою екс-президента Віктора Януковича про державний переворот буде зареєстровано, і розслідування буде об'єктивним.

Про це він заявив журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми розглянемо, звичайно. Зареєструємо згідно з чинним законодавством кримінальне провадження про державний переворот, передамо у відповідний підрозділ Генеральної прокуратури України. Вивчимо і приймемо законом обгрунтоване рішення. Більше того, я зроблю все, щоб, звичайно, це відбувалося без мого контролю. Це обов'язкова умова об'єктивного рішення", - сказав Луценко.

Як повідомляв Укрінформ, адвокати екс-президента Віктора Януковича подали до Генеральної прокуратури від його імені заяву про здійснення в Україні державного перевороту "організованою групою осіб". Зокрема, йдеться про "умисні, чітко організовані дії на шкоду державі Україна, які полягають у насильницькому захопленні влади в нашій державі", вчинені організованою групою осіб. 

Читайте також: Луценко припускає повторне подання на Мосійчука

За словами Сердюка, Янукович прямо звинувачує Арсена Авакова, Віталія Кличка, Юрія Луценка, Валентина Наливайченка, Андрія Парубія, Сергія Пашинского, Олександра Турчинова, Олега Тягнибока, Арсенія Яценюка та інших осіб, які причетні до відповідних подій на Майдані.

Як повідомлялося, Генпрокуратура у березні передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Януковича, який підозрюється у вчиненні державної зради, пособництві в умисних діях, вчинених представниками влади та службовими особами Російської Федерації з метою зміни меж території та державного кордону України, та пособництві у веденні агресивної війни проти України.

29 червня Оболонський районний суд Києва постановив перейти до заочного розгляду справи, бо Янукович повторно не з’явився на засідання.

Водночас 5 липня Янукович заявив в інтерв'ю російським ЗМІ, що не збирається брати участь в судовому процесі у справі про державну зраду і відкликає з суду своїх адвокатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-