В Укрзалізниці модернізували вагони для армії - Балчун

В Укрзалізниці модернізували вагони для армії - Балчун

Укрінформ
Укрзалізниця намір відмовитися від вагонів-"теплушок", що раніше використовувались для перевезення бійців, які супроводжують ешелони с військовою технікою.

Про це очільник ПАТ "Укрзалізниця" Войцех Балчун написав у Facebook

"Для потреб супроводжуючих військові ешелони, за дорученням Президента та уряду, переобладнали перший службово-технічний рефрижераторний вагон. Усі роботи виконані за власні кошти силами філії "Рефрижераторна вагонна компанія". Плануємо днями продемонструвати цей модернізований вагон офіцерам Збройних сил України. Якщо отримаємо позитивні відгуки від військових, готові облаштувати ще 8 таких вагонів... Окрім цього, для перевезення особового складу використовуємо ще 102 плацкартних вагони", - написав Балчун.

За його словами, модернізований вагон облаштований спальним купе, караульним приміщенням, санвузлом та кухнею, що укомплектована меблями, з плитою для приготування гарячих страв та кухонним інвентарем. Усі побутові приміщення опалюються взимку. Система водозабезпечення влаштована аналогічно системі пасажирського вагону та містить все необхідне: душ, умивальник та туалет. Крім того, спецвагон має сейф для зброї, вікна з гратами, освітлення та все необхідне за військовим статутом вартової служби. 

Читайте також: Укрзалізниця почала продавати квитки на поїзд до Польщі через інтернет

Очільник ПАТ "Укрзалізниця" висловив сподівання, що найближчим часом буде врегульована вся база документації і у найближчому майбутньому українські заводи отримають замовлення на виготовлення таких вагонів.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-