Аласанія: Починаємо боротися за повернення заарештованої у Швейцарії застави

Аласанія: Починаємо боротися за повернення заарештованої у Швейцарії застави

Укрінформ
НСТУ разом з Мін'юстом, Мінфіном та МЗС направить до Європейської мовної спілки листа з вимогою повернути заарештовані 15 млн євро, внесені Україною як гарантія належного проведення Євробачення-2017.  

Про це у коментарі Укрінформу повідомив голова НСТУ Зураб Аласанія.

"Учора в Кабміні була велика нарада, до цього вже підключилася держава  - Мін'юст, Мінфін, МЗС, будемо готувати спільного листа до Женеви і починаємо боротися", - сказав Аласанія. 

Він додав, що порушував питання арешту української застави за Євробачення на недавньому засіданні ЄМС у Дубліні у тому контексті, що НСТУ мала відносини з цією організацією, і вона має повернути ці кошти, оскільки до України не має жодних претензій за проведення Євробачення.

"Насправді у ЄМС вважають, що вони ніякого відношення до цього не мають, вони на нашому боці і все таке інше", - зазначив Аласанія.

Коментуючи питання щодо ініціатора блокування коштів, Аласанія повідомив, що після того, як НСТУ найняла для захисту своїх інтересів швейцарську адвокатську компанію, її представники пішли до суду і отримали позовні документи. 

"З них точно випливає, що це Euronews - це вже офіційна інформація, і ми починаємо з ними перемовини. Ми маємо десять днів на оскарження (позову - ред.), і зробимо це, коли зберемо документи", - повідомив Аласанія.

Читайте також: У НСТУ нагадали, чому Самойлова не потрапила на Євробачення

Як повідомляв Укрінформ, 23 червня у Швейцарії наклали арешт на 15 млн євро, внесених Україною як гарантія належного проведення Євробачення у 2017 році, за позовом нез'ясованої третьої сторони до Національної суспільної телекомпанії України. 

26 червня Deutsche Welle, посилаючись на власні джерела, повідомило, що причиною арешту міг бути позов телеканалу Euronews до НСТУ через те, що у 2014 році НСТУ ініціювала припинення співпраці з Euronews, після чого телеканал вимагав стягнути з тодішнього НТКУ, а нині НСТУ неустойку в розмірі 10,59 млн євро.

Пісенний конкурс "Євробачення-2017" проходив у Києві з 7 по 13 травня. У конкурсі взяли участь представники 42 країн.

У ЄМС високо оцінили рівень проведення в Україні Євробачення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-