Захист заявляє, що Янукович

Захист заявляє, що Янукович "поставив крапку" у справі про держзраду

Укрінформ
Захист екс-президента Віктора Януковича перед початком сьогоднішнього засідання Оболонського райсуду Києва подав заяву про вихід Януковича з процесу у справі про державну зраду.

Про це заявив журналістам адвокат Януковича Віталій Сердюк перед початком суду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За його словами, таким чином судовий процес тепер втрачає легітимність.

"Щойно захистом було подано заяву, якою констатовано неможливість здійснення правосуддя Оболонським районним судом, заяву, якою Віктор Янукович поставив крапку у цьому процесі, який перетворився з судового процесу на звичайне політичне ток-шоу", - сказав Сердюк.

Він заявив, що "кількість правопорушень, які вчинені Генеральною прокуратурою та судом протягом даного процесу, ставлять на ньому крапку, призводять до нікчемності будь-якого вироку, який може бути винесений за результатами розгляду цієї справи".

Читайте також: Янукович відкликає своїх адвокатів з суду

За словами адвоката, незважаючи на те, який буде цей вирок, виправдувальний чи обвинувальний, цей вирок буде нікчемним, оскільки прийнятий внаслідок великої кількості порушень і під значним політичним тиском з боку Генеральної прокуратури.

"Єдине, на чому тримався цей процес, єдина його легітимна складова, - це було бажання Віктора Януковича брати в ньому участь", - заявив Сердюк.

Як повідомлялося, Генпрокуратура у березні передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Януковича, який підозрюється у вчиненні державної зради, пособництві в умисних діях, вчинених представниками влади та службовими особами Російської Федерації з метою зміни меж території та державного кордону України, та пособництві у веденні агресивної війни проти України.

29 червня Оболонський районний суд Києва постановив перейти до заочного розгляду справи, бо Янукович повторно не з’явився на засідання.

Водночас 5 липня Янукович заявив в інтерв'ю російським ЗМІ, що не збирається брати участь в судовому процесі у справі про державну зраду і відкликає з суду своїх адвокатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-