Зброю іноземного виробництва незаконно ввозили і продавали в Україні - СБУ

Зброю іноземного виробництва незаконно ввозили і продавали в Україні - СБУ

Фото
Укрінформ
Мережу з контрабанди і збуту вогнепальної зброї та боєприпасів ліквідували контррозвідники та слідчі Служби безпеки України.

Про це повідомляє прес-центр СБ України. 

"Члени злочинного угруповання, до складу якого входили мешканці п’яти регіонів України, протиправно завозили в країну зброю у розібраному вигляді, приховуючи її серед великогабаритних вантажів комерційних перевізників", - йдеться у повідомленні.

За даними спецслужби, клієнтів зловмисники шукали через інтернет на спеціалізованих форумах. Зброя відправлялася замовнику частинами або у зборі з використанням поштових сервісів.

Читайте також: Фріз представила доповідь про мілітаризацію окупованих Росією територій

Оперативники спецслужби задокументували низку фактів незаконного збуту ділками бойових пістолетів "глок", "кольт" і "браунінг".

Було проведено понад 20 обшуків за місцями мешкання членів злочинного угруповання у Київській, Харківській, Одеській, Львівській та Дніпропетровській областях. Під час обшуків вилучено автоматичну зброю, пістолети "глок" та "браунінг", гвинтівку Мосіна зі снайперським прицілом, корпуси гранат Ф-1, бойові набої, армійські ножі, глушники, магазини до пістолетів, запчастини до вогнепальної зброї, а також необліковану готівку - 110 тисяч доларів США, 180 тисяч гривень і 7 тисяч євро.

Фото: СБУ

Правоохоронці затримали організатора угруповання, який намагався відправити клієнту зброю поштою. Йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-