В Угорщині зібрали $25 тисяч на допомогу дітям Волновахи

В Угорщині зібрали $25 тисяч на допомогу дітям Волновахи

Укрінформ
Угорський бізнесмен Золтан Хорват організував збір коштів на будівництво сучасного дитячого майданчика у Волновасі поблизу лінії зіткнення у Донецькій області.

Урочиста церемонія передачі сертифіката на зібрану допомогу пройшла у вівторок у посольстві України у Будапешті, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Акція має важливе практичне і символічне значення, адже збір коштів був організований для дітей, які найбільше цього потребують, бо живуть у місті, яке розташоване за 20 км від лінії зіткнення», - підкреслила посол України в Угорщині Любов Непоп.

Читайте також: На Донеччині понад 70 населених пунктів - без води через ворожі обстріли

Посол розповіла, що це вже не перший жест допомоги з боку Хорвата, нагадавши, що нещодавно за фінансової та організаційної підтримки угорського бізнесмена було також проведено арт-реабілітацію семи учасників АТО у рамках проекту «Зігрій душу».

Угорський бізнесмен Хорват поінформував, що за результатами акції зібрано 7 млн 70 тис. угорських форинтів (близько 25 тис. дол. США). Він також заявив, що для здійснення майбутніх проектів соціальної допомоги для України створено спеціальний фонд.

Читайте також: Міноборони оцінило збитки від руйнувань на Донбасі у $50 мільярдів

До акції також долучився представник Угорщини на пісенному конкурсі Євробачення-2017 Йоці Папаї. За його словами, великий сум викликає важке становище, в якому опинилися діти на сході України. А тому допомога цим дітям є моральним обов’язком угорського народу.

«Україна і надалі розраховує на підтримку міжнародних партнерів у протидії російській агресії та в просуванні шляхом реформ, готова до взаємодії і співробітництва», - наголосила посол Непоп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-