Ключовий фігурант

Ключовий фігурант "справи Онищенка" вийшов із СІЗО під 10 мільйонів застави

Укрінформ
Ключовий фігурант "газової справи" народного депутата Олександра Онищенка і обвинувачений Валерій Постний вийшов із СІЗО.

Це сталося минулого тижня, поінформував прокурор САП Олексій Скибенко, повідомляє "Цензор.НЕТ".

Як зазначається, 3 липня суд мав розглянути апеляцію адвоката Постного на запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у 10 млн грн. Але засідання не відбулося через неявку адвоката. Наступне засідання призначили на 18 липня.

Проте, за словами прокурора, за Постного внесли заставу і скарга втратила сенс.

Скибенко сказав, що заставу внесли, найімовірніше, минулого четверга. У п'ятницю після обіду Постного звільнили, вдягнувши на нього електронний браслет.

Хто саме вніс гроші за фігуранта "газової справи", прокурор поки що не знає.

Читайте також: "Плівки Онищенка" слідству не допомогли - Холодницький

Як відомо, 16 червня Солом'янський суд взяв під варту на 2 місяці обвинуваченого у "газовій справі" Валерія Постного, призначивши заставу в 10 млн грн. Раніше його взяли під варту 3 серпня 2016 року із заставою в 250 млн грн. У квітні 2017 суд зменшив суму застави до 50 млн грн.

Постний проходить у так званій "газовій справі", яку пов'язують з народним депутатом Олександром Онищенком. Парламентарія обвинувачують в організації схеми розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-