Тридцять дітей учасників АТО відпочили в Німеччині

Тридцять дітей учасників АТО відпочили в Німеччині

Укрінформ
Ще одна група українських дітей змогла відпочити і пройти курс психологічної реабілітації в Марбурзі.

Про це кореспонденту Укрінформу в ФРН розповіли генеральний консул України у Франкфурті-на-Майні Алла Польова і голова «Німецько-Українського товариства МАРБУРГ ОБОЗ+» Світлана Дяченко.

«У рамках дуже красивого проекту «Два тижні без війни» у нас побували діти у віці від 9 до 15 років з абсолютно різних регіонів України, чиї батьки загинули на війні або були поранені», - повідомила генконсул.

Вона зазначила, що діти побували в Марбурзі, Кобленці, у Франкфурті-на-Майні, де жили в «прийомних» сім'ях, в тому числі хлопчика приймала і сім'я самої Польової.

Про подробиці проекту розповіла кореспонденту його співорганізатор, голова Німецько-Українського товариства МАРБУРГ ОБОЗ+» Світлана Дяченко. Проект в цьому році організовано спільно з Міжнародною Асоціацією підтримки України - благодійним фондом, який займається лікуванням солдатів за кордоном, голова правління Ольга Чуйко.

За словами Дяченко, вона просила, щоб діти були з соціально незабезпечених сімей, з периферії. Взяли тридцятьох: 10 дітей, батьки яких були бійцями батальйону «Кривбас» (зібрав групу Ігор Павлов, який сам у Кобленці проходив курс лікування у зв'язку з важкими пораненнями, ампутацією кінцівки) і ще 20 дітей з усієї України. У 20 батьки загинули, у 10 – поранені.

Читайте також: До Німеччини доправлені ще 14 поранених бійців АТО

За два тижні хлопці та дівчата не просто відпочивали, вони займалися творчістю: майстрували, малювали... Створений ними плакат Світлана Дяченко та її колеги планують представити на щорічному ярмарку 3 жовтня з нагоди Дня німецької єдності в Марбурзі. А до Міжнародного книжкового ярмарку готують буклет з листівками, які діти підписали цього літа, про те, що для них є війна і мир. «Діти розповідають, що життя у них змінилася на 180 градусів, вони побачили, що світ великий, що треба жити, що все ще буде багато і вони зобов'язані бути щасливими», - розповідає Світлана. А матері кажуть, що вперше побачили на обличчях своїх дітей посмішки після похорону...

У вихідні діти виїхали з Німеччини додому. Організатори поїздки дорогою показали дітям Львів, де для них була влаштована екскурсія. Перед від'їздом благословення всім дав отець Петро, священик православної церкви Київського патріархату в Марбурзі.

Це вже другий такий проект з дітьми в Марбурзі. Торік був організований приїзд двох груп дітей від 8 до 18 років: у Марбург (діти зі східної України) і однієї в Кельн (з Львівської області, в тому числі 10 дітей з дитячого будинку, а також з Харкова, Житомира та Києва).

І другий рік поспіль Марбург безкоштовно надає проживання для дітей, відвідування басейну, музеїв і парків.

Фото: Юрій Величко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-