Прокуратура оскаржує надто м'який вирок

Прокуратура оскаржує надто м'який вирок "батьку ХНР"

Укрінформ
Прокуратура Харківщини вимагає більш суворого вироку для лідера сепаратистського руху "Юго-Восток" Юрія Апухтіна, якому суд призначив покарання у вигляді 6 років позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

"У травні цього року лідера руху «Юго-Восток» визнано винним в організації масових заворушень, що супроводжувались погромами (ч. 1 ст. 294 КК України) та  публічними закликами до насильницької зміни конституційного ладу України, захоплення державної влади (ч. 3 ст. 109 КК України) і засуджено до 6 років позбавлення волі. У зв’язку із м’якістю призначеного покарання державний обвинувач у справі оскаржив вказаний вирок в апеляційній інстанції", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі нагадали: прокуратура довела в суді, що Апухтін був організатором масових заворушень у квітні 2014 року біля будівлі Харківської облдержадміністрації. Він неодноразово публічно закликав до зміни конституційного ладу, невизнання чинної державної влади, створення «Харківської народної республіки» та так званої «Конституції ХНР».

Також доведено, що Апухтін був одним із ініціаторів з проведення у Харкові  «референдуму» з питань федералізації – створення так званої «Юго-Восточной автономии от Одессы до Харькова», який планувався у травні 2014 року, однак не відбувся.

Як повідомляв Укрінформ, вирок Апухтіну було винесено 23 травня цього року Київським райсудом Харкова. Згідно з вироком, Апухтін повинен був залишатися в тюрмі близько року, оскільки перебування в СІЗО зараховувалося у строк відбування покарання з розрахунку один день за два дні - за "законом Савченко". 

Прокуратура в суді вимагала для сепаратиста вісім років ув'язнення.

Апухтін своєї вини не визнав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-