Апухтін не згодний із вироком – захист готує апеляцію

Апухтін не згодний із вироком – захист готує апеляцію

Укрінформ
Захист ватажка харківського антимайдану Юрія Апухтіна оскаржить обвинувальний вирок Київського райсуду Харкова - шість років позбавлення волі.

Про це журналістам сказав після суду адвокат Дмитро Тихоненков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Як юрист, вважаю вирок необгрунтованим, він підлягає скасуванню, тому буде подаватися апеляція, але треба все обговорити", - зазначив Тихоненков.

Він переконує, що вирок - це "явне переслідування за політичними мотивами".

"Апухтін не визнає своєї вини. Але рішення, чи подавати клопотання про помилування, ухвалюватиме сам підсудний", - пояснив адвокат.

Чи буде прокуратура подавати апеляцію (прокуратура просила 8 років позбавлення волі - ред.), поки що невідомо. Як заявляють у прокуратурі, "рішення буде прийнято тільки після вивчення вироку".

Як повідомляв Укрінформ, 23 травня Київський райсуд Харкова визнав ватажка сепаратистського руху "Юго-Восток" Юрія Апухтіна винним у скоєнні злочинів за двома статтями та призначив йому за сукупністю злочинів шість років позбавлення волі.

Наразі вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.

Якщо вирок набуде чинності, Апухтин залишиться в тюрмі близько року: перебування в СІЗО буде зараховано у строк відбування покарання з розрахунку один день за два дні - за "законом Савченко".

Фото: NewsRoom

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-