Справа Насірова: пресу попросять із зали суду, як дійде до лікарської таємниці

Справа Насірова: пресу попросять із зали суду, як дійде до лікарської таємниці

Укрінформ
Засідання суду щодо продовження запобіжного заходу відстороненому голові Державної фіскальної служби Роману Насірову в частині його стану здоров'я проводитиметься у закритому режимі. 

Відповідне звернення адвокатів задовольнив суддя Солом'янського суду Тарас Оксюта, передає Громадське.

«Суд погоджується з певними доводами сторони захисту, коли будуть обговорюватися медичні дані підозрюваного. В цей час засідання буде закритим і представники преси на певний час покидатимуть залу. В інший час засідання буде відкритим», - сказав суддя.

Відповідне клопотання оголосив адвокат Насірова Олександр Лисак. Захист обгрунтувує це тим, що у Насірова є захворювання, діагноз якого «має лікарську таємницю».

Прокурори ж намагалися заперечити це клопотання.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Солом'янський суд розглядає клопотання про продовження запобіжного заходу Насірову.

Насірова підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Слідство вважає, що протягом 2015-2016 років він, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, особисто ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення податкового боргу та зобов'язань ТОВ «Фірма «Хас», ТОВ «Карпатнадраінвест», ТОВ «Надра Геоцентр», що спричинило державі шкоду близько 2 млрд грн.

7 березня Солом'янський районний суд обрав Насірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб з можливістю внесення застави 100 млн грн.

16 березня дружина та тесть Насірова внесли за нього грошову заставу, і його було звільнено з-під варти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-