Голова НСЖУ: Було б чесно, щоб журналістів застрахувала держава

Голова НСЖУ: Було б чесно, щоб журналістів застрахувала держава

Укрінформ
Запроваджувати обов'язкове страхування для журналістів потрібно, але важливо, щоб держава у цьому питання відігравала головну роль.

Таку думку висловив голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко на засіданні круглого столу в Укрінформі на тему: «Законодавче врегулювання страхування журналістів як додаткової гарантії безпеки працівників ЗМІ».

«Було б чесно, щоб держава визнала цей обов’язок і застрахувала журналістів і, відповідно, тоді б мала обов’язок перед страховими компаніями щодо тих страхових платежів. У такий спосіб це була б певна демонстрація словом і ділом уваги до цієї теми», - сказав Томіленко.

За його словами, особливу увагу варто приділити питанням пошуку шляхів фінансування такого страхування. Можливо, припустив він, варто розглянути запровадження певних пільг для медіа-ринку, і це може стати саме тим ресурсом, який фінансуватиме це страхування.

Томіленко переконаний, що страхування необхідне, адже зараз в державі панує певна безкарність щодо тих, хто вчиняє злочини по відношенню до представників ЗМІ. 

«Ми говоримо про 271 випадок фізичної агресії проти журналістів у часи Євромайдану та нуль покараних», - нагадав голова НСЖУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-