Суд почав розгляд справи про держзраду Януковича по суті

Суд почав розгляд справи про держзраду Януковича по суті

Онлайн
Укрінформ
Оболонський районний суд Києва почав розгляд по суті справи за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді.

Про це повідомляє Укрінформ.

Про це повідомляє Укрінформ.

У четвер, 22 червня, Оболонський райсуд Києва офіційно викликав Януковича на найближчі 10 засідань. Відповідне повідомлення було опубліковане в "Урядовому кур’єрі". Зокрема, суд викликає Януковича на судові засідання на 10:00 26 червня, 29 червня, 6 липня, 12 липня, 13 липня, 3 серпня, 10 серпня, 17 серпня, 23 серпня, 31 серпня. Суд також нагадав Януковичу про можливість участі в засіданні у режимі відеоконференції. У суді повідомили, що "в разі неявки обвинуваченого до суду кримінальне провадження може здійснюватись за відсутністю обвинуваченого в порядку спеціального судового провадження".

Як повідомляв Укрінформ, 16 червня колегія суддів Оболонського райсуду Києва ухвалила рішення про початок розгляду справи екс-президента Януковича за звинуваченням у державній зраді по суті 26 червня.

У листопаді 2016 року генеральний прокурор України Юрій Луценко зачитав Януковичу повідомлення про підозру у вчиненні державної зради, пособництві представникам влади Росії, в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, в порушення порядку, встановленого Конституцією, веденні агресивної війни. 

У січні Печерський районний суд Києва дав дозвіл на заочне розслідування справи Януковича.

Прокуратура в березні направила до суду справу про державну зраду екс-президента, і 4 травня Оболонський районний суд Києва почав підготовче засідання у справі.

Суд дозволив Януковичу брати участь в засіданні шляхом відеоконференції, однак адвокати обвинувачуваного не забезпечили таку явку екс-президента в суді.

Також в Оболонському суді запевнили, що гарантували б безпеку Януковичу, якби той з'явився на засідання.

Сам екс-президент Янукович, який втік до Росії після розстрілів протестувальників на Майдані, звинувачення відкидає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-